Rybízový koláč se sněhem
Potřebné ingredience
Těsto: 250g měkkého másla, 200g cukru, špetka soli, strouhaná citronová kůra, 3 velká vejce, 6 žloutků, 500g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, cca 125ml mléka
Obložení: po 350g černého, červeného a bílého rybízu, 6 bílků, 150g mletých mandlí, 200g cukru
Postup přípravy
Na obložení opláchneme rybíz, necháme ho okapat a bobule obereme. Troubu předehřejeme na 180°C.
Z másla, cukru, soli a citronové kůry ušleháme krém, až se cukr zcela rozpustí.
Postupně přišleháme vejce a žloutky.
Přimícháme mléko. Navrch prosejeme mouku s kypřícím práškem a lehce promícháme.
Stále promícháváme :o)))
Plech vyložíme pečícím papírem, rovnoměrně na něj rozprostřeme těsto. Navrch rozdělíme rybíz (měla jsem jenom bílý a trošičku červeného) a pečeme asi 30min.
Mezitím připravíme sněhovou hmotu. Z bílků ušleháme pevný sníh, přitom postupně zašleháváme cukr. Lehce vmícháme mleté mandle (ty jsem neměla, ale s mandličkama je to fakt dobůtka). Koláč vyjmeme z trouby a naneseme sněhovou hmotu a dopečeme až je sníh nahoře zlatavý.
Prosím vás, když pečete tenhle koláč nezvěte si kamarádky!!!!!!!!!!! Tohle není zlatavý :-(((. Mám plynovou troubu a sníh peču pod grilem, jinak by se neudělal a to je vážně fofr. Za 3minutky je to hotové. Nevím jak je to s horkovzdušnou, ale v receptu se píše, že 20min dopékáme. Tak možná, že právě v té horkovzdušné.
Vystydlé krájíme a je to vážně mňamka :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé